Home » “Mais en Meer” Dinsdag 14 September bij De Ploegmakers Groep

“Mais en Meer” Dinsdag 14 September bij De Ploegmakers Groep

8 september 2021

Programma:
13.00 – 13.15 uur: ontvangst bij de Ploegmakers Groep.

13.15 – 13.45 uur: Wouter Wijnhout, Syngenta Seeds, over “Trammelant met builenbrand!”
Ook dit seizoen kennen we weer uitersten in het weer met regionaal extreme neerslag en lage temperaturen. Wat betekent dit voor de maisteelt dit seizoen? Wouter praat u bij over een aantal vreemde verschijnselen in maisplanten, gaat wat dieper in over builenbrand en neemt u op het proefveld mee langs een aantal nieuwe maisrassen die komend jaar aanbevolen worden op de rassenlijst. Mis het niet !!

13.45 – 14.15 uur: Ad van den Hurk, ABEMEC, neemt u mee in de wereld van “OptiMaize” en de introductie van onze nieuwe Hakselaar waarmee we voor u als relatie gaan “OpiMaizeren” komend maisseizoen!

14.15 – 14.45 uur:  Ronnie Buiks (ABAB) “Optimaal profiteren van fiscale mogelijkheden en subsidies in de
melkveehouderij”
 Welke mogelijkheden zijn er om mijn kostprijs te optimaliseren? Deze optimalisatie is noodzakelijk gezien de geringe marges de afgelopen jaren. Er zitten grote verschillen tussen melkveehouders onderling. Naast een optimale bedrijfsvoering is het noodzakelijk om optimaal te profiteren van de fiscale mogelijkheden en de subsidies. Zo min mogelijk belasting betalen en ook subsidies dragen nu in en de toekomst
ook zeker bij aan een optimale kostprijs.

14.45 – 15.30 uur: Afsluiting met een hapje en een drankje bij de Ploegmakers Groep.

Namens de gezamenlijke organisatie, hopen wij u allen op 14 September te mogen verwelkomen om zo het maisseizoen te openen.

Locatie: Ploegmakers Groep, Burg. v.d. Wildenberglaan 46a, De Rips.
Graag aanmelden, dit kan door een mailtje te sturen naar administratie@ploegmakersgroep.nl met vermelding van het aantal personen.

In samenwerking met:

ABEMEC
Syngenta Seeds
ABAB Accountants