Home » Diensten » Bieten

Bieten

Bieten zaaien

In de bietenteelt beschikken wij over de laatste bekende technieken om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Dit jaar kunnen de bieten gezaaid worden met een Fendt 415 met Trimble GPS rechtrij systeem waarbij ook de juiste rijafstand gewaarborgd is en daardoor optimaal zullen groeien.
De 2 12 rijige bietenzaaimachines zijn van het merk Kleine en Becker die elektronisch aangestuurd worden en waarbij de rijen elektronisch uit of ingeschakeld kunnen worden.

Bieten rooien

Om bij een veranderende techniek in de oogst van bieten het voor u het beste resultaat te halen gaan wij komend seizoen rooien met een Vervaet Beet Eater 9 rijige bietenrooier. Deze is voorzien van de nieuwste technieken op bietenoogst techniek:

  • De machine is voorzien van een nieuw type combi-ontbladeraar waarmee de bieten ontbladerd kunnen worden zoals de fabriek en klant dit wenst.
  • De nieuwste speciale kopmes techniek staat borg voor exact minimaal gekopte bieten naar de wens van suikerfabriek en van u. (Deze kan ook uitgeschakeld worden)
  • De machine is zo doorontwikkeld dat puntbreuk in de reiniging door de rooier tot het minimale beperkt blijft.

Ook onder zeer natte omstandigheden kan deze machine de bieten nog geoogst krijgen.

Wij rooien op verzoek van onze klanten ook in andere delen van Nederland de bieten met onze 9-rijer Beet Eater. Kwaliteit kent geen grenzen!

rooier-transport